Tassen van zeildoek

Onze tassen van zeildoek worden gemaaakt van gebruikte oude zeilen. En dit zijn de meest uiteenlopende zeilen: grootzeil, fok, genua, stormzeil.

Alle zeilen worden gemaakt van dacron doek, wat in diverse diktes verkrijgbaar is. Niet elk zeil is geschikt om tassen van te maken, we maken hier een selectie van soepel maar stevig zeildoek. Dit zeildoek wordt eerst vakkundig gereinigd voordat we er mee aan de slag gaan.

Gebruikte zeilen hebben een mooie structuur, dit accentueren we door de mooiste karakteristieke delen van het zeil te gebruiken. Zo gebruiken we de delen met de mooiste stiksels, de zeilogen of we stikken er reefruitjes op. 
Elke tas is voorzien van een binnentas met twee vakjes en een cliphaakje. De binnetas is gemaakt van waterdicht Maritiem doek en is makkelijk te reinigen.

Voor de handvaten hebben we landvasten gebruikt, de touwen waarmee de boot vastgelegd wordt. Bij sommige tassen hebben we schotentouw gebruikt. Dit is soepel touw, ligt prettig in de hand en schuurt niet. 
De zeilcijfers of zeilletters zijn uit plakdoek gesneden. We gebruiken hiervoor originele mallen waarmee we ook de zeilcijfers of zeilletters op nieuwe zeilen zetten. 

Onze tassen van zeildoek hebben een mooie maritieme uitstraling en zijn stoer en avontuurlijk!

Zoek je een leuk kado voor de watersporter, dan ben je verzekerd van succes met deze maritieme tas. 

© 2017 - 2022 BOOTKADO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel